Kommunfullmäktige | Sverigedemokraterna i Höganäs

Kommunfullmäktige

Höganäs kommunfullmäktige består av 41 ordinarie ledamöter. Vid senaste valet 2014 fördelades ledamöterna enligt följande:

 

Moderaterna 19 mandat
Centerpartiet 2 mandat
Folkpartiet 3 mandat
Kristdemokraterna 1 mandat
Socialdemokraterna 8 mandat
Vänsterpartiet 1 mandat
Miljöpartiet 3 mandat
Sverigedemokraterna 4 mandat

 

Våra representanter i fullmäktige är:

Ordförande

Kjell Dahlin Pensionär

Ingemar2

Ingemar Idegård Bussförare

Kjell Mårtensson Montör

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VÅR FULLMÄKTIGE GRUPP PRESENTERAR SIG SJÄLV:

Hej!

Kjell Dahlin5Jag heter Kjell Dahlin. Jag är 68 år. Under livet har jag hållit på med en hel del:

Jag är utbildad som svetsare både med el och gas.

Jag har arbetat med:

Renovering, ventilation, vaktmästeri och som lastbilschaufför.

Från början var jag inte intresserad av politik men 1989, i och med att Ny Demokrati bildades, föddes mitt intresse. 2004 lyssnade jag på radion och fick höra om ett nytt parti, Sverige Demokraterna, som exakt lyckades formulera mina tankar. Jag blev snart medlem i Sverigedemokraterna.
När jag blev arbetslös våren 2008, förhörde jag mig om hur jag kunde hjälpa till i partiet och en trevlig kvinna svarade att jag var varmt välkommen och att jag kunde börja arbeta direkt.

Först blev jag invald i styrelsen för Sverigedemokraterna i Helsingborg och vid valet 2010 blev jag invald i Kommunfullmäktige. Senare blev jag anställd som Ombudsman för SD syd, med ansvar för hela nordvästra Skåne med 20 kommuner. Ett av mina viktigaste uppdrag som ombudsman var att försöka få igång verksamheten i Höganäs. Därför känns det extra roligt att jag vid årsmötet 2014 blev jag vald till gruppledare för Sverige Demokraterna i Höganäs.

Med vänlig hälsning

Kjell Dahlin
Ordförande SD Höganäs
tel. 0761-994709.

 

Hej!

 

Jag heter Kjell Mårtenssson och är 56 år ung. På gymnasiet gick jag Tekniskt program. I 10 år arbetade jag med papperstillverkning på Klippans Finpappersbruk, fast huvuddelen av min yrkesaktiva tid har jag kört last lastbil. I stort sett har jag varit i nästan vartenda land i hela Europa! På senare år har jag sadlat om till montör och jag trivs utmärkt med det. Kjell Mårtensson Montör

Mitt intresse för politik vaknade när jag såg varthän det barkade med Sverige. Ett tag var jag med i Junilistan men det visade sig bara vara ett enfrågeparti.

Att intressera sig för Sveriges framtid tycker jag borde vara persons skyldighet. De flesta av oss har ju barn och barnbarn som ska växa upp och leva sina liv i Sverige. Tanken på att de ska få en bra framtid gjorde att jag kände mig tvungen att engagera mig politiskt – och för mig var SD det enda alternativet.

Jag har bott i Höganäs i ungefär 6-7 år och trivs utmärkt i kommunen. En fantastisk miljö, nära till havet, med en levande natur och landsbygd alldeles in på knutarna.

2014 blev Sverigedemokraterna det tredje största partiet i landet och jag blev invald till kommunfullmäktige i Höganäs kommun. Höganäs kommun har ett starkt borgerligt styre. Kommunen är välmående och välskött – men mycket återstår likväl att göra.

 

Hej!

Ingemar2Jag heter Ingemar Idegård, och är 65 år.

I stora delar av mitt liv har jag jobbat på Televerket i Kungsbacka. Numera kör jag buss i Göteborg och Mölndal.
För 11 år sedan flyttade jag till Höganäs där jag hittade en liten lägenhet med sundsutsikt, blev sedan kvar här.
Jag har en särbo i Sandared ( mellan Borås och Göteborg ).

Jag har varit medlem i SD i ca: 20 år, då deras politik attraherade mig mest.
Blev politiskt engagerad på riktigt efter valet 2010. Jag tyckte att Sverige var på helt fel väg, och att SD var det enda partiet, som skulle kunna komma till rätta, med de problem vi har.

 

Fullmäktigesammanträdena är offentliga

Intresserade kan besöka fullmäktigesalen och följa hela sammanträdet från läktaren. Man kan även lyssna på sammanträdet via Höganäs Närradio 104,9 Mhz.