Kommunfullmäktige | Sverigedemokraterna i Höganäs

Kommunfullmäktige

Höganäs kommunfullmäktige består av 41 ordinarie ledamöter. Vid senaste valet 2018 fördelades ledamöterna enligt följande:

Moderaterna 17 mandat
Centerpartiet 3 mandat
Folkpartiet 3 mandat
Kristdemokraterna 2 mandat
Socialdemokraterna 7 mandat
Vänsterpartiet 1 mandat
Miljöpartiet 3 mandat
Sverigedemokraterna 5 mandat

 

 

Våra representanter i fullmäktige

 

FULLMÄKTIGEGRUPPEN PRESENTERAR SIG:

 

För drygt 8 år sedan gick jag med i SDU, sverigedemokraternas dåvarande ungdomsförbund. Jag hade inget politiskt intresse vid den tidpunkten egentligen, jag gjorde det mest som ”en kul grej”.
Efter ett tag blev jag dock kontaktad av Kjell Dahlin som då arbetade och verkade i Helsingborg men ville starta upp ett lokalt ungdomsförbund i Höganäs, det projektet skrotades senare men jag hade fått en bra kontakt med Kjell och inför valet 2014 fick jag frågan om jag ville hjälpa till och sedan 2015 har jag suttit i styrelsen för SD Höganäs. Där startade ett brinnande intresse och jag insåg mer och mer att detta är något jag vill göra. Det behövs en förändring där jag faktiskt kan vara med och påverka.

Nu har jag fått den stora äran att få representera SD Höganäs som gruppledare och det är en stor uppgift jag tillsammans med vår nya fullmäktigegrupp står inför där vi ska göra allt för att våra väljare ska känna att vi representerar dom på ett värdigt sätt.

Mina hjärtefrågor har dragit sig till att handla mer och mer om dom sociala frågorna inom äldrevården och LSS, samtidigt vill jag på längre sikt arbeta för ett bättre djurskydd och ett i allmänhet tryggare samhälle.

Christian Johansson
christian.m.johansson@sd.se
tel. 073-5250673

 

 

 

Hej

Jag heter Kjell-Åke Mårtensson och är drivmedelstekniker.

Mitt politiska intresse började med att jag var kritisk till EU, och började då engagera mej i Junilistan, men ganska snabbt insåg jag att detta räckte inte till, så jag sonderade partierna och fann att Sverigedemokraterna mer stämde in på mina ambitioner, jag insåg också att, till skillnad från vad andra tyckte, hade en mycket bredare och Sverige vänligare politik, vilket passade mitt tyckande bättre.

Jag är inte infödd Höganäsare men flytten hit ångrar jag inte, fantastiskt läge med nära till natur och hav, en liten men funktionell tätort med fantastiska mindre byar i kommunens omgivning.

Jag engagerade mej i SD Höganäs kommunförening och blev invald i fullmäktige 2014 och nu ytterligare 4 år efter valet 2018, vilket jag tackar dem som röstade på mig.

Alla har idéer på hur en kommun ska se ut och skötas, prioriteringar är viktigt, speciellt med tanke på dessa fantastiska människor som byggt upp det samhälle vi lever i idag, vi ska ge alla dessa en så trygg och bekväm ålderdom som det är möjligt, det är min övertygelse.

Vi ska kunna gå ut i vårt samhälle utan att känna rädsla, våra barn och barnbarn ska få en så bra utbildning det bara går, för konkurrensen är stenhård ute i världen.

Vi kan därför inte skänka bort vårt land till ideologier som inte står för demokrati, detta är några av anledningarna till varför jag valde Sverigedemokraterna.

Kjell-Åke Mårtensson
Stolt Sverigedemokrat!

Kjell Mårtensson@sd.se
tel. 073-1584680

 

Hasse Johansson JONSTORP 2018-09-26

Några korta ord om varför jag blivit politisk engagerad för SverigeDemokraterna och nu invald av SD till Kommunfullmäktige i Höganäs 2018.

Bosatt inom Höganäs kommun sedan 1980, gift med Anne som kommer från Helsingör.

Tillsammans har vi följt våra 3 söner genom deras uppväxt i Höganäs och upplever att kommunen i Höganäs är ett mycket fint ställe att bo och växa upp i med familj och ungdom. Efter bara några år etablerade Anne och jag en liten fritidspraktik i huset i Lerberget. Därpå följde anställning på deltid som Företagsläkare på nystartade FHC Kullahälsan till 1990.Startade upp en ortopedklinik i Höganäs centrum Kliniken Ankaret som med sitt gynnsamma läge och goda förbindelse lockade till sig många patienter från när och fjärran. I arbetet som FL- kommer man som läkare i kontakt med samhällsfrågor som var annorlunda än som sjukhusläkare och gav förståelse för sambandet mellan människan och miljö. Med denna erfarenhet hoppas jag kunna få användning av i arbetet för SD.

Rikspolitiken

Egentligen undviker jag att tänka i ideologiska termer utan vill hellre försöka förstå människors bakgrund som kan förklara tankegångar och handlingar.

Människor som fastnat i Grupptänk och som lyckats förblinda folkmassorna till omänsklighet är för mig skrämmande intressant och manar till eftertanke och ger rysningar i kroppen. Man måste lära sig av historien för att se in i framtiden, och som politiker borde man inte få skylla på naivitet.

För mig som läkare finns det nutida exempel på hur Dogm skapas av att utnyttja människor för Grupptänk.. Kombinerar detta med Mammon och maktstrukturer kan detta leda till farligheter för mänskligheten .

Läkemedelsindustrins dominerande roll inom läkekonsten resulterar i att forskning ignoreras om hälsa och att arbeta med förebyggande av sjukdomar. Big Pharma as org. Crime Prof. Peter Götzsche Pure-rapporten vederlägger kolesterolen som orsaksfaktor till hjärt- och kärlsjukdomar. Mättade fettsyror nyttiga till skillnad av omättat fett och transfetter. Socker och snabba kolhydrater orsakar den metabola pandemin. Den dödliga pandemin Tekn. Dr. Lars Bern Antropocene.live

Västvärldens pandemi av ffa. ungas psykiska ohälsa korrelerat med användningen av psykofarmaka (lyckopiller mm.) drogmediciner Pillerparadoxen-Robert Whitaker

Tema sjukvården engagerar många människor i Sverige. Det lovordas ofta att människor fått hjälp inom vården och att sjukvården uppvisar resultat i världsklass för alla medborgare som söker vården. De senaste decennier finns det ett alltmer störande inslag inom vården som verkar förvärras utan att sjukvårdsansvariga lyckas förhindra. Försämrad tillgänglighet och långa väntetider, stressade vårdgivare och försämrad produktivitet förmörkar bilden av den i.ö fantastiska sjukvården. Inom EU. 27 länder finns jämförande statistik som försöker att mäta viktiga faktorer som sjukvården skall innehålla för att uppfattas som komplett för att vårdtagaren skall uppfatta sig mycket väl omhändertagen och leverera de bästa resultaten inom sjukvården .Sverige och de övriga nordiska länderna ligger i front med högsta kvalitet tillsammans med Holland, Tyskland, Frankrike och England. Glädjande uppvisar även flera tidigare Öststater mycket goda resultat. I alla parametrar urskiljer sig länder som har sjukvårdssystem enligt Bismarkmodellen som bäste med Holland som främsta företrädare. Sverige, England och Italien har stora problem med sämre tillgänglighet och långa väntetider med Sverige som sämsta förebild och tillhör samtidig gruppen som organiserar sjukvården enligt Beveridge Skillnaden mellan de båda systemen är ffa. att inom Bismarkssystemet har man pliktförsäkringen åtskillt från vårdgivaren samt politiker är portade i systemen. Notan betalas efter utförd vårdhandling.

Enligt Professor Arne Björnberg som är operativ chef för arbetet med rapporten konstaterar att problemen med försämrad tillgänglighet och långa väntetider är ett fel i ledningsstrukturen Management. Euro Health index

Klimathotet som baseras på Pseudovetenskap, mammon och grupptänk basuneras ut i massmedia så snart tillfälle ges medan verkligheten talar emot ett annalkande hot beroende på människan Stockholmsiniativet Grupptänkklimathotet i ny belysning

Konsensus är vanligt i politiken men oförenligt med vetenskap och forskning. Stockholmsinitiativet Ny hård kritik mot John Cooks 97% konsensus

Tongivande politiker och finanselitens våta dröm att skapa ett imperium av Europas nationer borde med hänsyn till historien skapa obehagliga känsloanfall

Överstatlighet och massinvandring till EU. innebär för människor att deras demokrati urholkas och kan gradvis ersättas av totalitär regim naturligtvis för invånarnas bästa!

Hasse.Johansson@sd.se

 

Hej!

Mitt namn är Sixten Paulsson och jag arbetar som elektriker. Jag har alltid varit intresserad av vad som händer i samhället och varför det är som det är.

Det som gjort det nödvändigt för mig att engagera mig politiskt är att utvecklingen i samhället drabbat så många människor i min närhet i låglönearbeten. Gratis jobbande har blivit vanligare, arbeten försvinner och att vända sig till samhället, Soc eller Försäkringskassan för att få hjälp går heller inte längre.

Därför är det är nu hög tid att sunt förnuft att åter bli på modet. Vi måste tillsammans kämpa för en bättre framtid. Allt sedan förra valet 2014 har mitt engagemang ökat och min vilja att påverka vårt samhälle till det bättre blivit större.

Här vill jag också ta tillfället i akt och tacka alla som röstat på mig!

Med vänliga hälsningar

Sixten Paulsson

 

Sixten.Paulsson@sd.se

 

Fullmäktigesammanträdena är offentliga

Intresserade kan besöka fullmäktigesalen och följa hela sammanträdet från läktaren. Man kan även lyssna på sammanträdet via Höganäs Närradio 104,9 Mhz.